European Spinning Group
ESG News | September, 30th 2021

CrossRoads2 Sustainable Energy

Het hoge energie- en waterverbruik binnen de textielsector maakt ze tot een van de meest vervuilende industrieën ter wereld. De roep naar meer duurzaam geproduceerde textielstoffen neemt dan ook toe. In het CR2SE-project ScyDye willen Ft Innovations, AVS Spinning en Vemex een betaalbare oplossing ontwikkelen door garen niet met water te veredelen.

Het project ScyDye wil daar verandering in brengen met een betaalbare, duurzame oplossing om textiel in kleinere hoeveelheden te behandelen .
Het Nederlandse Ft Innovations zal samen met twee Vlaamse partners, AVS Spinning en Vemex, een pilootinstallatie ontwikkelen die in staat is natuurlijke en synthetische garens watervrij te veredelen.


Geen waterverbruik

Hoewel het toestel gebruikmaakt van een gas, weegt dat niet op tegen de besparing die het verbeterde proces oplevert. Door de kortere productietijd en de duurzame technologie is veel minder energie nodig. Het gas dat tijdens het proces zelf wordt gebruikt, wordt voor 95% gerecupereerd voor volgende behandelingen.

CO2-reductie

Jaarlijkse reductie van 100 ton CO2 voor één machine.
SUBSIDIEBEDRAG € 133.675,00
PROVINCIES
  • NOORD-BRABANT
  • WEST-VLAANDEREN
  • WEST-VLAANDEREN
PROJECTPARTNERS
  • FT INNOVATIONS
  • AVS SPINNING
  • VEMEX

CrossRoads2 Sustainable Energy heeft als doel het stimuleren van grensoverschrijdende samenwerkingsverbanden tussen KMO/MKB-bedrijven in Vlaanderen en Zuid-Nederland (Zeeland, Noord-Brabant en Limburg).
De focus ligt daarbij op innovatieprojecten rond duurzame energie, energie-efficiëntie en hernieuwbare energie die een rechtstreekse impact hebben op de CO2-reductie in de grensregio.
Meer informatie of subsidie aanvragen?
Kijk op www.crossroads2sustainableenergy.eu

Interreg Vlaanderen-Nederland subsidieert grensoverschrijdende projecten voor slimme, groene en inclusieve groei.
Kijk op www.grensregio.eu

Dit project loopt tem 30/09/2022
Sitemap
 
Contact us

European Spinning Group Ijzeren Bareel 42
8587 Spiere-Helkijn
, Belgium
+32 (0)56 461 461 info@esg-group.eu